Filozofická fakulta Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici

Organizačný tím UNL 2015

Ako už istotne viete, myšlienka projektu Univerzitná noc literatúry vznikla počas celouniverzitného predmetu service learning. Organizačný tím UNL je preto tvorený najmä študentmi a študentkami UMB, dovoľte sa nám predstaviť:

Simona Šedovičová 
Vedúca organizačného tímu. Študentka 3. roč. Bc. v medziodborovom štúdiu na FF UMB. Budúca prekladateľka a tlmočníčka francúzskeho jazyka a kultúry v kombinácii so slovenským jazykom a literatúrou. Pochádza z Novej Dubnice, no Banská Bystrica je pre ňu druhý domov. Miluje knihy, cestovanie, varenie a svoju drahú polovičku. Špeciálnu slabosť má pre všetky druhy vedomostných kvízov. V rámci UNL je ženou oficiálnych žiadostí, nákupov a starania sa o všetky hladné a smädné krky. Môžete ju stretnúť na stanovišti vo V-clube.

Joja Pevčíková
Vedúca organizačného tímu. Študentka 3. ročníka Bc. na Katedre európskych kultúrnych štúdií FF UMB, pochádza z Lučenca. Rada píše a cestuje, špeciálnu slabosť má pre svoju ježicu Stelu. Miluje knihy a mestá na „P“ – Paríž, Prahu, Panskú Pystricu a Plučenec. V rámci UNL sa stará o stanovište Break Caffé a Vaše virtuálne herné závislosti.

Mária Bílková
Študentka európskych kultúrnych štúdií, hovorkyňa organizačného tímu UNL, zodpovedá za stanovište na Katedre slovenského jazyka a komunikácie. Miluje kultúru, literatúru a Francúzsko. Jej vášňou je história a cestovanie. Dievča od vlaku s estetickým cítením vždy mešká, ale všetko stihne.

Marta Ševcová
Študuje učiteľstvo slovenského jazyka a literatúry v kombinácii s históriou, momentálne je v 3. ročníku, takže okrem UNL má plnú hlavu bakalárskej práce a záverečných skúšok. Je optimistka, takže sa na učenie teší a verí, že jej budúci žiaci a žiačky budú bažiť po literatúre aj histórii. V rámci tímu UNL mala na starosť propagačný text, ktorým sme našu akciu prezentovali v novinách a na internetových stránkach. Jej stanovišťom bol Výklenok, ktorý si obľúbila už na minulom ročníku a komunikovala s Ivou Kováčovou, ktorá tento rok vo Výklenku čítala knihu Umenie sovietskej kuchyne od Anye von Bremzen.

Zuzana Leitnerová
Študentka 3. ročníka Bc. na Katedre európskych kultúrnych štúdií FF UMB pochádzajúca z Brusna. Je absolventkou ZUŠ, miluje hudbu, cestovanie, čokoládu a ako domáce zvieratká má okrem fenky aj dva potkany. Počas UNL sa stará o stanovište v zasadaciej miestnosti dekana.

Simona Sameková
Budúca pani učiteľka psychológie a pedagogiky, ktorá rozumie svetu IT, marketingu a sladkých dezertov. Silná individualistka, ktorá „fakt nemá rada prácu v tíme“, si tím UNL obľúbila natoľko, že je jeho členkou už druhý rok a už druhý rok sa podieľa na tvorbe facebookových stratégií pre UNL a spolu so Simonou Šedovičou zodpovedá za stanovište V-Club a detský kútik. Jednou z jej zásluh je aj zatiahnutie Rudolfa Kraščeniča – nášho dvorného grafika – do spolupráce s UNL. Okrem nášho grafika a UNL má Simona rada učiteľkovanie pred tabuľou a lososové sashimi.

Ľuba Tomková
Miluje cestovanie a je od neho závislá, okrem toho podľahla čaru detektívok alebo kníh vôbec....(ďalšia závislosť), má rada kvízy a podnetných ľudí.

Monika Hrubjáková 
Študuje tretím rokom slovenský jazyk a literatúru s anglickým jazykom a literatúrou. V UNL tíme mala na starosti propagáciu v UPC a spolu so Zuzkou Leitnerovou prípravu zasadacej miestnosti dekana na Tajovského 40, v ktorej bude čítať Anna Zemaníková a Peter Zemaník zápisky Aľe Rachmanovovej: Študenti, láska, Čeka a smrť. Na príprave UNL participovala aj minulý rok. Skvelí ľudia, dobrá nálada v tíme nové skúsenosti a láska ku knihám ju podnietili k spoluúčasti a príprave aj tohto ročnej UNL.

Patrícia Rozgonyiová
Študuje na FF UMB učiteľstvo slovenského jazyka a histórie. Jej úloha v UNL je pomôcť so všetkým a všade, kde ju tím potrebuje. Vo voľnom čase veľa číta, skladá draky z papiera a sníva.

Marika Arvensisová 
Bez diára neprežije, čas poníma vágne, a aj keď jej srdce bije pre posunkový jazyk, predsa ju najčastejšie stretnete v sedemmíľových čižmách a s kufrom v ruke.

Anna Gajdicová
Nemčinárka Anička, / pletú sa jej slovíčka, / zvery rada pohladí, / rádio si naladí, / lúče slnka rada má, / po horách sa prechádza. / V umení sa vyžíva, / sem tam niečo načarbe, / niekedy aj mimo papier, / pritom všetko zababre. / S Duškom chystá dobrú knihu, dielo dobré pútavé, / telocvičňou ponesú sa jeho slová spevavé.

Jana Sotáková
Milovníčka jazdy na motorke a lezenia po skalách si v lete naplno užíva prácu pri mori a cez rok trávi čas štúdiom anglického jazyka a dejín. Pochádza zo Spiša a v UNL začínala minulý rok ako dobrovoľníčka, kariérny rast jej tentokrát umožnil byť členkou organizačného tímu a starať sa o tohtoročných dobrovoľníkov.

Miroslava Hrbíková
FLOW O MIRKE
Hey – Ho! / O Mirke FLOW! // Mirka nemá rada kávu, / poviem Ti to bez omáčky, / vždy vytŕča hlavu z davu, / tančí, zachraňuje mačky! // Hey – Ho! / O Mirke FLOW! // Ona je top – a né, že ne, / je to hviezda z UMB! / Slovenčina, nemčina, kombinácia, / tak zaspievaj – grácias: // /ey – Ho! / O Mirke FLOW! // Pre deti omaľovánky, / my - študenti na mizine, / literárne radovánky, / v Break caffe sa vidíme! 

Barbora Sujová
Študentka sociálnej práce 2. Stupňa VŠ, ktorá svoj odbor berie ako životné poslanie a na tom stavia aj mimoškolské aktivity. Je to dobrovoľníčka, ľudskoprávna aktivistka srdcom aj dušou všetkými desiatimi, pýši sa ocenením dobrovoľníčky mesta BB za rok 2014.Na svedomí má spolu s partiou aj najväčší banskobystrický podchod. Delegátka Študentskej rady vysokých škôl SR. Vegánka a nadšená jumperka a crossfiterka. Na UNL má na starosti stanovište PONS v UPC spolu s Ľubkou Tomkovou.

Zuzana Bariaková 
Pohodová spolumatka Univerzitnej noci literatúry. Kdekoľvek sa nachádza, myšlienku (na) UNL nosí so sebou alebo na sebe. Inak učí, učila a bude učiť väčšinu tímu UNL.

Martina Kubealaková
Spolu so Zuzanou Bariakovou, srdcom tútorky projektu UNL.