Filozofická fakulta Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici

UMB Crossfit indoor game 2017 - 6.12.2017

SAKT (Slovenská asociácia kondičných trénerov) v spolupráci s KTVŠ FF UMB Banská Bystrica usporiadala 6.12.2017 - UMB Crossfit game. Podujatie prebehlo v poriadku, súťažiaci podali sa skvelé výkony. Siedmi ročník sa vydaril, celkovo sa zúčastnilo 12 tímov a teda 67 súťažiacich, ktorí boli povzbudzovaný masou divákov. Súťažilo sa  v 4 kategóriách (výsledková listina). Ďakujeme všetkým zúčastneným a aj spoluorganizátorom z radov študentov (budúcich kondičných trénerov), ktorí sa pomáhali pri rozhodovaní. Výsledky v prílohe. 

 

Zoznam jednotlivých disciplín:

3 x Kolo okolo telocvične 
30x Mŕtvy ťah 20 kg   (ženy 10kg)
20 x Kľuk (hrudník až na zem – crossfit kľuk)
30 x Sed ľah
20 x Výrazový tlak s 20 kg kotúčom (ženy 10kg)
30 x Výskok na lavičku
6 x 20 m nosenie vreca (alebo AQUAHIT)
20 x Burpees (angličák)

Pravidlá:

 

Čo je to CROSSFIT
Crossfit je tréningový program, ktorý rozvíja všeobecnú telesnú zdatnosť. Od začiatku bolo cieľom crossfitu vytvoriť univerzálny a komplexný program. Program, ktorý pomôže zlepšiť všetky známe fyzické oblasti, a to kardiovaskulárnu/respiračnú vytrvalosť, výdrž/kondíciu, silu, flexibilitu, výbušnosť, rýchlosť, koordináciu, pohyblivosť, presnosť, rovnováhu.
Crossfit sa definuje ako funkčný tréning s vysokou intenzitou, ktorý sa pravidelne mení. Aplikujú sa cvičenia ktoré  vychádzajú z :
• Funkčných pohybov – pohyby, pri ktorých zapájame viac kĺbov a sú v nás geneticky zakódované, napríklad: drepy, mŕtvy ťah, tlaky, tieto pohyby a cviky majú uplatnenie v každodennom živote.   
• Cviky zo vzpierania sú skvelým spôsobom, ako zapojiť do práce celé telo. Robíme ich prístupnými pre všetkých, ktorí majú trpezlivosť a vytrvalosť sa ich učiť. Získate silu, rýchlosť, výbušnosť a mnoho ďalších výhod.   
• Základných cvičení z gymnastiky. Cviky, kde sa pracuje s váhou tela, či už na hrazde alebo na zemi. Okrem iného budujú silu, flexibilitu, obratnosť a vytrvalosť.   
• Intervalový tréning je kľúčom k vytvoreniu kardiovaskulárnej vytrvalosti, bez straty sily, rýchlosti, výbušnosti a bez straty svalovej hmoty. Spája pracovnú a oddychovú časť v meraných intervaloch.   
• Pravidelne sa meniaci tréning: Využívame činky, kettlebelly, vrecia s pieskom, pneumatiky, laná. Čokoľvek, čo nám pomôže zvýšiť náš výkon a udržať tréning zábavný.   
• Jeho intenzita nám pomáha vyprodukovať viac sily. Tak si zefektívnime prácu, lebo ju dokážeme vykonať lepšie a za kratší čas.

Prílohy ku stránke: