Filozofická fakulta Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici

Atléti UMB úspešní na AMSR 2018

16.6.2018 sa v Bratislave na štadióne Mladá Garda uskutočnili Akademické majstrovstvá SR v atletike.

Preteky sa uskutočnili ako súčasť Memoriálu Tomáša Babjaka v atletike. Akademických majstrovstiev sa zúčastnili študenti 10 univerzít a 4 stredných škôl zo Slovenska. Akademické majstrovstvá mali dobrú športovú úroveň, napr. víťazom v behu na 100 m sa stal Ján Volko, majster Európy do 23 rokov a finalista halových majstrovstiev sveta v atletike z tohto roku.

Výprava UMB bola najúspešnejšia zo všetkých škôl, keďže naši študenti získali 9 zlatých, 2 strieborné a 4 bronzové medaile.

Medaile za UMB získali:

1. miesta: Miroslav Marček (200 m), Jakub Kubinec (skok do diaľky), Maximilián Slezák (hod oštepom), štafeta mužov 4 x 100 m (Hudáček, Marček, Dubašák, Juhaščik), Daniela Ledecká (200 m), Veronika Zrastáková (3 000 m), Patrícia Slošárová (hod diskom, vrh guľou), Soňa Filová (hod oštepom).

2. miesta: Ondrej Bartoň (hod oštepom), Zuzana Karaffová (skok do výšky).

3. miesta: Miroslav Marček (100 m), Ján Dubašák (400 m), Soňa Filová (hod diskom), štafeta žien 4 x 100 m (Ledecká, Zrastáková, Kamenská, Karaffová).

Univerzitu Mateja Bela reprezentovalo 7 žien a 10 mužov, z toho 14 študentov KTVŠ Filozofickej fakulty. Okrem nich to boli aj študenti z Ekonomickej fakulty (Zuzana Karaffová, Ján Dubašák) a z Fakulty prírodných vied (Veronika Zrastáková).

Všetkým študentom patrí poďakovanie za výbornú reprezentáciu.

 

Prof. PaedDr. Ivan Čillík, CSc.,

KTVŠ FF UMB, vedúci výpravy