Filozofická fakulta Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici

UMB Crossfit indoor game 2018 - 4.12.2018

Pripravili sme pre Vás UMB Crossfit indoor game 2018 súťaž, kde si preveríte svoje možnosti. Bude to 4.12.2018 od 19:00 do 22:00 hod. v hlavnej telocvični T037 KTVŠ FF UMB.

Prezentácia prihlásených pretekárov začne 4.12.2018 od 18:15-18,45 hod pri vstupe na KTVŠ FF UMB. Samotné prihlásenie na súťaž je nutné zrealizovať na nižšie uvedenom webe. Elektronické prihlasovanie končí 3.12.2018 o 23:59 hod. Prihlasovanie priamo na mieste je obmedzené na náhradníkov !!! Preto je potrebné zaregistrovať sa do uvedeného termínu cez uvedený web!!!

PRIHLASOVANIE

Pravidlá:

Aby ste sa mohli pripravovať tak  zoznam jednotlivých disciplín:

3 x Kolo okolo telocvične 
30x Mŕtvy ťah 20 kg   (ženy 10kg)
20 x Kľuk (hrudník až na zem – crossfit kľuk)
30 x Sed ľah
20 x Výrazový tlak s 20 kg kotúčom (ženy 10kg)
30 x Výskok na lavičku
6 x 20 m nosenie vreca (alebo AQUAHIT)
20 x Burpees (angličák)

 

Súťažné podujatie nie len pre kondičných trénerov.... Súťaž štvorčlenných tímov...

video ohľadne pokynov

video ohľadne techniky jednotlivých cvičení

Čo je to CROSSFIT
Crossfit je tréningový program, ktorý rozvíja všeobecnú telesnú zdatnosť. Od začiatku bolo cieľom crossfitu vytvoriť univerzálny a komplexný program. Program, ktorý pomôže zlepšiť všetky známe fyzické oblasti, a to kardiovaskulárnu/respiračnú vytrvalosť, výdrž/kondíciu, silu, flexibilitu, výbušnosť, rýchlosť, koordináciu, pohyblivosť, presnosť, rovnováhu.
Crossfit sa definuje ako funkčný tréning s vysokou intenzitou, ktorý sa pravidelne mení. Aplikujú sa cvičenia ktoré  vychádzajú z :
• Funkčných pohybov – pohyby, pri ktorých zapájame viac kĺbov a sú v nás geneticky zakódované, napríklad: drepy, mŕtvy ťah, tlaky, tieto pohyby a cviky majú uplatnenie v každodennom živote.   
• Cviky zo vzpierania sú skvelým spôsobom, ako zapojiť do práce celé telo. Robíme ich prístupnými pre všetkých, ktorí majú trpezlivosť a vytrvalosť sa ich učiť. Získate silu, rýchlosť, výbušnosť a mnoho ďalších výhod.   
• Základných cvičení z gymnastiky. Cviky, kde sa pracuje s váhou tela, či už na hrazde alebo na zemi. Okrem iného budujú silu, flexibilitu, obratnosť a vytrvalosť.   
• Intervalový tréning je kľúčom k vytvoreniu kardiovaskulárnej vytrvalosti, bez straty sily, rýchlosti, výbušnosti a bez straty svalovej hmoty. Spája pracovnú a oddychovú časť v meraných intervaloch.   
• Pravidelne sa meniaci tréning: Využívame činky, kettlebelly, vrecia s pieskom, pneumatiky, laná. Čokoľvek, čo nám pomôže zvýšiť náš výkon a udržať tréning zábavný.   
• Jeho intenzita nám pomáha vyprodukovať viac sily. Tak si zefektívnime prácu, lebo ju dokážeme vykonať lepšie a za kratší čas.

Prílohy ku stránke: