Filozofická fakulta Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici

UMB Crossfit game 2011

Katedra telesnej výchovy a športu zorganizovala v spolupráci so Slovenskou asociáciou kondičných trénerov v utorok 29.11.2011 v športovej hale na KTVŠ FHV - UMB Crossfit game. Čo je to CROSSFIT?

Crossfit je tréningový program, ktorý rozvíja všeobecnú telesnú zdatnosť. Od začiatku bolo cieľom crossfitu vytvoriť univerzálny a komplexný program. Program, ktorý pomôže zlepšiť všetky známe fyzické oblasti, a to kardiovaskulárnu/respiračnú vytrvalosť, výdrž/kondíciu, silu, flexibilitu, výbušnosť, rýchlosť, koordináciu, pohyblivosť, presnosť, rovnováhu.

Z tohto popisu je jasné, že táto akcia bola určená pre všetkých milovníkov športu. Samotnej súťaže sa zúčastnilo 78 pretekárov (70 mužov a 8 žien), čím sa tento crossfit zaradil medzi najväčšie crossfitové súťaže na Slovensku (pričom je možné, že to bola najmasovejšia crossfitová akcia v histórii SR).

Všetci súťažiaci absolvovali:

Veľmi potešiteľné je, že organizátorom sa podarilo prilákať na pôdu katedry aj 5 absolventov, ďalej sa predstavilo družstvo učiteľov, ktoré sa tiež nestratilo a medzi 17 mužskými družstvami obsadilo 6. miesto. Ešte úspešnejší boli doktorandi KTVŠ, ktorí zvíťazili, pričom z radov doktorandov KTVŠ bol aj absolútny víťaz (Ján Krafčík). V hale bolo nielen množstvo divákov, ale aj viacero významných športovcov, keď v akcii mohli diváci vidieť 5. biatlonistu z OH v Turíne (Mareka Matiaška), či ako zapisovateľku olympioničku Zuzanu Babiakovú. Samozrejme, v hale bolo viacero účastníkov, či dokonca medailistov z Majstrovstiev sveta a Európy z rôznych oblastí športu. Akcia ukázala, že crossfit je správna cesta ako rozhýbať nielen študentov. Veríme, že v krátkom čase sa opäť stretneme pri podobnej akcii , pred rovnako fantastickou diváckou kulisou.

Výsledky a foto nájdete na: http://www.kondicnytrener.sk/?umb-crossfit-game-2011,86